Onderhoud

Onderhoud

werkplaats onderhoud

Onderhoud en keuringen

Alle reparaties, onderhoudsbeurten en APK keuringen worden in onze goed geoutilleerde werkplaats door zeer vakbekwame en goed opgeleide monteurs uitgevoerd. Ook voor een totaalonderhoud kunt u bij ons terecht. Wij staan garant voor eerste klas onderhoud aan alle merken auto’s tegen scherpe prijzen.

APK keuringen

 
sticker apk licht onderhoud De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. APK voor nieuwe auto’s op benzine volgt pas 4 jaar na aanschaf en daarna 2 maal na 2 jaar. Vervolgens dienen ze ieder jaar gekeurd te worden. Nieuwe auto’s op diesel of LPG dienen na 3 jaar voor het eerst APK gekeurd te worden en daarna meteen jaarlijks APK gekeurd zijn. APK keuring van auto’s ouder dan 30 jaar geschiedt na elke 2 jaar. Tijdens de APK wordt uw auto gecontroleerd op punten als remmen, wielophanging, verlichting etc.

Onderhoud

 
thumb514_tn_Facom_E.316A200S_PHU01 onderhoudNaast de APK is het nuttig om minimaal 1 x per jaar uw auto te controleren op slijtage. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de remblokken en remschijven. Tevens is het van groot belang om minimaal 1 x per jaar uw motorolie te verversen, hierbij worden dan ook de bijbehorende filters vervangen. Sommige onderdelen van uw auto worden vervangen bij een bepaalde kilometerstand (verschilt per merk), of een aantal jaar. Een belangrijk onderdeel is het vervangen van de distributieriem en toebehoren.

Reparaties

 
Daarnaast zijn er reparaties die niet gebonden zijn aan een bepaalde levensduur, maar overkomen je gewoon. Tegenwoordig zit er veel elektronica in auto’s. Het is dan ook niet gek als er een lampje op uw dashboard gaat branden, waarvan u niet precies weet wat de betekenis is. Op het gebied van motormanagement hebben wij apparatuur en kennis waarmee wij een goede diagnose kunnen stellen en eventuele problemen kunnen verhelpen.

Kortom, voor al het onderhoud aan uw auto kunt u bij ons terecht!

Aircocheck

afvulmachine 005 aangepast onderhoudWeet u niet zeker of uw airco optimaal werkt, dan kan Garage Erik van Wijk een aircocheck voor u uitvoeren. Wij controleren de druk en de temperatuur en voeren een visuele controle uit. Een nieuw aangeschafte auto dient in ieder geval na het derde jaar na aankoop te worden gecontroleerd. Wij adviseren u deze controle daarna elk jaar te laten uitvoeren.

Aircoservice beurt

 
Uw airco heeft regelmatig onderhoud nodig zodat deze optimaal werkt. Dan houdt u blijvend plezier van de airco en zit u fris achter het stuur. Door verlies en/of verdamping neemt het koudemiddel in uw airco jaarlijks af met gemiddeld 10%. Als het vullingspercentage onder de 70% komt, werkt uw airco niet meer optimaal en neemt de kans op een defect toe.

Wat houdt de aircoservicebeurt in?

 
– Leeghalen en filteren van het koudemiddel;
– Controle op aanwezigheid uv-contrastvloeistof (ultraviolet);
– Diepvacumeren waarbij schadelijk vocht wordt verwijderd;
– Vacuümtest (controle op lekkage);
– Olie toevoegen indien nodig;
– Vullen met schoon koudemiddel R134a;
– Controleren van de magneetkoppeling en aandrijfriem;
– Controleren van de lage- en hogedrukzijde van het systeem;
– Temperatuurcontrole.

Alle werkzaamheden aan uw airconditioning worden uitgevoerd volgens de Stek-regelgeving. Wij werken met het zogenaamde terugwinsysteem. Dit houdt in dat het koudemiddel wordt teruggewonnen uit uw aircosysteem, vervolgens gefilterd, gewogen en aangevuld tot de voor uw auto voorgeschreven hoeveelheid.

Banden

Slijtage van Banden

Banden slijten en zullen na verloop van tijd vervangen moeten worden. Dit kan komen door, natuurlijk, het rijden zelf, maar ook door het rijden met een te lage bandenspanning. Controleer daarom geregeld uw bandenspanning. Ook kunnen de banden slijten door onbalans in de velg (schade, slijtage aan de wielophanging etc.). Deze ontstaat door een beschadigde/kromme velg of niet goed gebalanceerde banden/velgen. Garage Erik van Wijk heeft de kennis en apparatuur om dit te controleren en herstellen. Verderop op deze pagina meer informatie hierover.
Twijfelt u of uw banden vervangen moeten worden? Laat ze door ons controleren op profieldiepte, ongelijkmatige slijtage, bandenspanning en algehele staat.

Banden vervangen

Zijn uw banden, na controle, toch aan vervanging toe? Garage Erik van Wijk is het juiste adres!
Wij leveren alle maten(van 10 tot 22 inch) en merken banden, geschikt voor elk merk auto, tegen zeer scherpe prijzen. Ook voor een set winterbanden kunt u bij ons terecht.

Opslag

Daarnaast kunt u uw set zomer/winterbanden bij ons achterlaten zodat u deze niet thuis hoeft te bewaren. De set wordt altijd gemerkt en gesorteerd zodat we snel en makkelijk uw velgen terug kunnen vinden.

Balanceren

geodyna960-500-1

Waarom balanceren?

Veel auto’s hebben last van trillingen in het stuur of trillingen bij een bepaalde snelheid. Ook al zijn de velgen recht en de banden als nieuw. Er komen helaas veel afwijkingen voor in nieuwe banden, die niet zichtbaar zijn voor het blote oog. Deze afwijkingen zorgen ervoor dat de gewichtsverdeling tussen band en velg niet meer klopt. De band gaat ‘schommelen’, waardoor er trillingen in het stuur ontstaan. Dit zorgt voor een verkeerde slijtage en kan op de lange termijn ook gevolgen hebben voor de wielophanging.
Bij het balanceren wordt uw velg met band op het balanceerapparaat gezet om precies te bepalen waar de balans niet correct is. Door op bepaalde plaatsen gewichtjes(loodjes) te plaatsen, komt de velg met band in balans.

Voordelen van balanceren:

– Beter rijcomfort (geen trillingen in het stuur)
– Hogere veiligheid (beter contact met de weg)
– Geen scheef afslijtende banden (u kunt dus meer kilometers maken op een set banden)
– Kostenbesparing (omdat u meer kilometers kunt rijden, hoeft u minder vaak uw banden te vervangen)

Heeft u trillingen in uw stuur bij bepaalde snelheden? Kom bij ons langs voor het balanceren van uw velgen, zodat u weer comfortabel en veilig op weg kunt. Wij zorgen er tevens voor dat alle geleverde banden, na montage op uw velgen, perfect gebalanceerd zijn.

Velgen richten

velgen richtenHet overkomt ons allemaal wel eens! Schade aan de velg. We nemen iets te ver de binnenbocht of met het inparkeren raken we met de velg de stoeprand. Resultaat is een beschadigde, kromme of verbogen velg. Dit is slecht voor uw auto.

Problemen die kunnen ontstaan:

– Wielophanging kan kapot gaan
– Banden slijten verkeerd af
– Trillingen in het stuur
Rijdt u te lang door, dan is de kans dus groot dat u een hoop onnodige kosten moet maken.
Garage Erik van Wijk heeft de juiste apparatuur in huis om uw velg te richten en te repareren. Wij kunnen alle soorten aluminium velgen richten en krijgt deze in de meeste gevallen weer kaarsrecht.

Velg(en) ’s ochtends voor 09.00 uur gebracht betekent ’s middags na 16.00 uur weer hersteld!*

*Afhankelijk van de schade per velg. Wilt u erop wachten? Dan spreken wij dat graag vooraf met u af.

Schade reparaties

autoschadeUiteraard kunt u ook bij ons terecht voor elke opgelopen schade.

– Wij bekijken met u de schade aan uw voertuig;
– Helpen u met het invullen van het schadeformulier;
– U krijgt van ons een taxatie van de opgelopen schade voor de verzekering;
– De schade wordt vakkundig gerepareerd en u kunt zo snel mogelijk weer op weg.

Bij ruitschade, kunt u ook bij ons terecht.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een APK keuring, onderhoudsbeurt, airco-check of schade reparatie? Of heeft u vragen hierover?

Bel ons: 020 – 65 96 558