Tuning

tuningpaginafoto

 

Wat is de Tuning-Box Pro?

De Tuning-Box pro is een OBDII digitale tuningchip-box, een apparaat dat blijvend is aangesloten op de OBD II uitgang van uw auto om de prestaties van de auto te verbeteren. Wanneer deze is aangesloten, ontvangt de chiptuning box dezelfde informatie als de computer van de auto.box6cable

Dankzij de ontvangen gegevens is het apparaat in staat de laaddruk, hoeveelheid brandstof, inspuittijd, druk en andere variabelen aan te passen om de prestaties van de auto verbeteren. De OBD Tuning box overschrijdt niet de eisen van de fabrikant en werken alleen binnen de tolerantie van de motor.

Door deze criteria toe te passen wordt er voorkomen dat de chip box schade aan de motor toebrengt alsmede negatieve bijwerkingen aan haar componenten. Omdat het apparaat geen van de instellingen permanent wijzigt, is het voldoende om de chip box los te koppelen van uw OBD II aansluiting om de auto weer terug te laten gaan naar de oorspronkelijke instellingen.
 

Waarom een OBD II Tuning Chip-Box?

Heel simpel! Kent u het gevoel dat u op de snelweg rijdt en wenst in te halen, en u zou wensen dat uw auto net iets meer vermogen had? Of heeft u een trekhaak? En rijdt u regelmatig met een aanhanger of een carvan, en mist u net dat stukje extra trekkracht? Of staat u wel eens bij de pomp en zou u willen dat uw auto niet zoveel zou verbruiken? Dit zijn slechts een aantal redenen waarom onze klanten hebben gekozen voor een OBD-II Tuningchipbox.

Na jarenlange studies en duizenden test kilometers met honderden auto’s is de OBD-II tuningchipbox een feit. Wat vroeger alleen voor de professionele autofiel was weggelegd, is nu beschikbaar voor een ieder met een OBD-II aansluiting in zijn auto. Wat het product zo bijzonder maakt is 1. De kwaliteit, 2. De prestaties, 3. De installatietijd, slechts 60 seconden. Als u een stekker in het stopcontact kunt doen, dan kunt u ook de tuningchipbox installeren. Deze tuningchipbox is letterlijk plug en play. De prestaties van uw auto worden getuned zonder dat u de motorkap hoeft te openen.
 
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de Tuning-Box Pro? Lees hieronder de FAQ of neem contact met ons op.

Hoe kan ik mijn auto laten uitlezen?

De Tuning-Box Pro wordt aangesloten op de OBD II aansluiting van de auto, dit is tevens de aansluiting waarop een garage of monteur een OBD II uitleesapparaat aansluit om een diagnose van uw voertuig te stellen. Als de stekker van de Tuning-Box Pro hierop zit, hoe kan de monteur dan zijn apparaat hierop aansluiten? Heel simpel! Gewoon de stekker van de Tuning-Box Pro ontkoppelen en het uitleesapparaat vervolgens aansluiten. Bent u klaar met het uitlezen en is de auto weer gereed om te gaan rijden? Dan gewoon de stekker van de Tuning-Box Pro inpluggen en u bent klaar.

Wat gebeurt er als mijn servicelampje gaat branden?

Als u al enige tijd met de Tuning-Box Pro rijdt en uw service lampje gaat branden op uw dashboard, dan houdt dat gewoon in dat u naar de garage moet om uw auto na te laten kijken.

Belangrijk om te weten! De Tuning-Box Pro onderbreekt het Canbus protocol niet. Het Canbus protocol bepaalt welke prioriteiten wanneer en waaraan worden gegeven in de ECU (computer) van uw auto. Dit betekent als voorbeeld dat als u een kapotte luchtmassameter of een ander veel voorkomend euvel zoals een kapotte lambasonde de computer van de auto dit zoals gebruikelijk gewoon registreert en weergeeft.

Waar moet ik op letten?

Het is uitermate belangrijk dat uw auto in goede conditie is, met name de staat van de motor. Als uw auto goed is onderhouden en geen storingen en/of mankementen vertoont, zal de Tuning-box Pro goed werken en tot zijn recht komen. Als uw auto voor de installatie van de Tuning-Box Pro, bijvoorbeeld al veel meer verbruikt dan gebruikelijk is, dan zal de Tuning-Box Pro dit probleem waarschijnlijk niet gaan verhelpen. U dient dit probleem eerst te laten onderzoeken en verhelpen voordat u van de resultaten van de Tuning-Box Pro kunt genieten.

Overschrijft de Tuning-Box Pro blijvend mijn ECU?

Het antwoord is Nee!
Dankzij de microprocessor en het flash geheugen tezamen met de mappen op de Tuning-Box Pro, gebeurt dit proces in de Tuning-Box Pro zelf. In tegenstelling tot conventionele chiptuning met re-mapping, blijven de gegevens in de Box. Met als voordeel dat er geen sporen achterblijven als u de Tuning-Box Pro ontkoppeld van uw OBD-II aansluiting. Na ontkoppeling zal uw auto terug gaan naar zijn oorspronkelijke staat en instellingen.

Hoe monteer ik de Tuning-Box Pro?

Dit is een eenmalig proces dat dient te worden uitgevoerd wanneer u de stekker voor de eerste keer op de OBD-II aansluit. Dit proces duurt slechts 60 seconde, en kan niet eenvoudiger in vergelijking met andere Chip Tuning Boxen elders verkrijgbaar.

1. Bevestig het apparaat op de OBDII-16 pins diagnose-aansluiting middels de bijgeleverde stekker.

2. Zet het contact aan gedurende 60 seconde.

3. Start uw auto en begin aan uw eerste rit.

De OBD-II Tuning-Box Pro verbeterd de prestaties van de auto direct nadat deze is geïnstalleerd. Echter, om de variabelen op een best mogelijke manier te optimaliseren dienen eerst alle oorspronkelijke instellingen te worden ingelezen door de OBD-II Tuning-Box Pro. Wij adviseren om te wachten op het beste resultaat nadat u minstens 2-4 dagen en minimaal 200 km met de Tuning-Box Pro heeft gereden. Hierdoor kan de chip werken onder verschillende omstandigheden, zoals warme, koude motor, rij-omstandigheden zoals stadsverkeer en snelweg, totdat de nieuwe instellingen zich perfect hebben aangepast.

Is de Tuning-Box Pro een Powerbox?

Nee, de Tuning-Box Pro is absoluut niet te vergelijken met een Powerbox.
Een Powerbox wordt gemonteerd onder de motorkap en past slechts een aantal variabelen aan. De Tuning-Box Pro heeft een eigen microprocessor (chip). Je zou de Tuning-Box Pro het beste kunnen vergelijken met het professioneel tunen van de Electronic Control Unit (ECU), maar dan zonder de negatieve kenmerken van chiptuning.

Hoe werkt de Tuning-Box Pro?

Onze OBD-II Tuning-Box Pro bevat een buitengewoon snelle (24MHz Atmel) Microchip processor met ingebouwde flash en SRAM geheugen. Dit geheugen bevat een 3D inhoudsopgave, genaamd een map. De map geeft informatie over brandstofinjectie, hoeveelheid brandstof, drukvulling, temperatuur van de toegevoerde lucht, luchtdichtheid, toerental, gaskleppositie en andere variabelen.

Onze OB-II Tuning-Box Pro verwerkt de ontvangen data op een dusdanige manier met als resultaat: meer vermogen, meer koppel en een daling van het brandstofverbruik. De Tuning-Box Pro blijft met de wijziging van de gegevens alleen binnen de door de fabrikant vastgestelde grenzen. Hetgeen betekent dat de motor altijd beschermd is, tezamen met de fabrieksgarantie.

Wat houdt de chiptuning in?

Chiptuning houdt in dat de elektronische aansturing (ECU) van de motor software matig (re-mapping) wordt aangepast met een verfijnder afstelling (Tuning) dan de fabrieksinstellingen, met als doel een soepeler rijdende auto met meer vermogen, koppel en minder brandstofverbruik.