Motorreiniging

websiteslider

Veel auto’s hebben last van vervuiling in de motor. Stotteren, minder vermogen en een hoger verbruik zijn enkele voorbeelden van gevolgen van deze vervuiling. Op den duur gaan er hierdoor onderdelen kapot, met hoge onderhoudsrekeningen tot gevolg.

Laat uw motor nu bij Garage Erik van Wijk reinigen en u zult weer met plezier in uw auto stappen. En dat voor slechts € 85,= incl BTW!

 
 

Waarom raken motoren vervuild?

De emissienormen(Euronorm voor Europese auto’s) voor de koolstofmonoxide(CO)-, stikstof(NOx)- en fijnstof(PM)-uitstoot van hedendaagse motoren in personenauto’s worden steeds strenger. Zowel voor diesel, als voor benzine-motoren houdt dit in dat fabrikanten hun motoren steeds zuiniger moeten maken om aan deze normen te voldoen. De normen van hedendaagse motoren liggen met name op het gebied van NOx en PM meer dan 90% lager dan begin jaren ’90.
Hoe zorgen fabrikanten onder andere voor verminderen van uitstoot van personenwagens?

1. Vermindering van het verbruik.
Door het verminderen van het verbruik van de auto, wordt automatisch ook de uitstoot vermindert. Fabrikanten maken steeds meer gebruik van compactere, zuinigere motoren. Om met een compactere motor toch hetzelfde vermogen te halen als met grotere motoren, wordt er veel meer gebruik gemaakt van een turbo-motor. De turbo zorgt voor verhoogd vermogen en verminderd brandstofverbruik.
2. Recirculeren van uitlaatgassen(EGR).
Een deel van de uitlaatgassen worden door middel van de EGR-klep teruggebracht in de verbrandingskamers in uw motor. Dit zorgt voor een lagere verbrandingstemperatuur en daardoor een vermindering van NOx-uitstoot. De resterende NOx wordt daarna deels gereduceerd door de katalysator in de uitlaat. Bij dieselmotoren heeft een vermindering van NOx-uitstoot als nadeel dat er meer roet wordt uitgestoten. Dit wordt opgelost door middel van het gebruik van een roetfilter.

Een zeer groot nadeel van het gebruik van EGR is de versnelde vervuiling in de motor. Door het veel rijden in de stad, het rijden van korte afstanden en veel in de file rijden wordt de motor niet warm genoeg en dat versnelt de vervuiling. De vervuiling ontstaat door koolstofaanslag in motor en uitlaat. De koolaanslag is een gevolg van slechte verbranding in de motor.
Helaas is ook de kwaliteit van de brandstof in Nederland niet overal hetzelfde. Lagere kwaliteit brandstof zorgt ook voor een slechtere verbranding en dus grotere kans op koolaanslag.

 

Wat zijn de gevolgen van een vervuilde motor?

De koolstofaanslag die ontstaat in de motor zorgen voor verstopte EGR-kleppen, verzadigde roetfilters, vervuiling van de turbo, hoger verbruik van olie/brandstof en verstopte luchtinlaatkanalen en inlaatkleppen. Tevens neemt hierdoor het vermogen en rijcomfort van uw auto af. Het vervangen van genoemde onderdelen kan resulteren in hoge onderhoudsrekeningen. Het verhoogde olie/brandstofgebruik zorgt voor hogere gebruikskosten.
 
Veel voorkomende klachten zijn:
– Verminderd vermogen
– Moeite met starten
– Niet mooi stationair lopen en schudden van de motor
– Hoger olie/brandstofverbruik
– Veel meer uitlaatgassen

 

Wat doet de motorreiniging?

Met behulp van ons motorreinigingsapparaat kunnen wij ervoor zorgen dat de motor van binnenuit wordt gereinigd, zonder uw motor uit elkaar te hoeven halen!
Het apparaat wordt aangesloten op het inlaatkanaal van de motor. Deze pompt tijdens het stationair draaien van de motor een reinigingsmiddel in de motor die ervoor zorgt dat de verbrandingstemperatuur in de motor veel hoger wordt. Door deze hogere temperatuur wordt de koolstofaanslag in de motor en uitlaat verbrand, opgelost en verwijderd. De behandeling duurt 30 minuten tot een uur, afhankelijk van de mate van vervuiling van de motor.
 
De resultaten van een motorreiniging:
– Herstelt de prestaties van de motor
– Vermindert olie/brandstofverbruik
– Vermindert de kans op dure, kapotte onderdelen
– Minder uitlaatgassen
– Verhoogt het rijcomfort
– Verhoogt de levensduur van de motor
 
Voorbeelden van vervuilde onderdelen voor en na de motorreiniging. De eerste foto is een EGR-klep en de tweede foto zijn inlaatkleppen.
4694499_orig de_carbon

 

Is mijn auto geschikt voor een reiniging?

Alle motoren op benzine of diesel zijn geschikt voor de reiniging, zowel personenwagens als bedrijfswagens. Het maakt ook niet uit van welk merk of bouwjaar uw auto is.
Hedendaagse motoren hebben meer last van vervuiling omdat deze veel gebruik maken van EGR. Gecombineerd met het rijden op mindere kwaliteit brandstof, zorgt voor een hogere kans op vervuiling en deze vervuiling treedt veel sneller op. Ook auto’s met een hogere leeftijd hebben baat bij een reiniging.
Wij adviseren u om uw motor 1x per jaar of elke 20.000 km te laten reinigen.
De kosten van een reinigingsbeurt zijn € 85,- en duurt tussen de 30 en 60 minuten.

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een motorreiniging? Of heeft u vragen hierover?

Bel ons: 020 – 65 96 558